Autoverzekering vergelijken

Het is zeer gemakkelijk om uw autoverzekering te vergelijken met andere maatschappijen. Betaal niet teveel voor u auto verzekering en vergelijk de maatschappijen. Wil jij je auto goed verzekeren dan kan dit natuurlijk altijd maar betaald u nu niet teveel? Bekijk of u niet voordeliger uit kunt zijn door uw autoverzekering te vergelijken met alle andere verzekeraars zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald. Een auto verzekering vergelijken is erg gemakkelijk, schrijf wel even je kenteken op want die heeft u nodig om te bepalen wat uw premie zou worden bij een andere autoverzekering maatschappij. Naast een autoverzekering kunt u ook voor een motorverzekering of een botenverzekering bij ons terecht en ook deze kunt u gemakkelijk vergelijken. Wilt u graag overstappen maar weet u niet hoe dit in zijn werk gaat dan kunt u om advies vragen via ons contact formulier. Wanneer u hulp nodig heeft bij een autoverzekering vergelijken kunt u ons direct mailen en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om u te begeleiden tot een goede en goedkope autoverzekering!  In de meeste gevallen ontvangt u binnen een aantal minuten een bevestiging van uw voorlopige dekking zodat u volledig op de hoogte bent van de premie en dekking.

Autoverzekering vergelijken met schadevrije jaren?

Wanneer u veel schadevrije jaren heeft kunt u deze natuurlijk meenemen naar uw nieuwe verzekeraar. U kunt gemakkelijk via onze autoverzekering vergelijker aangeven hoeveel schadevrije u heeft en u zult dan ook zien dat de premie minder wordt en u de schadevrije jaren simpel mee kunt nemen wanneer u overstapt naar een andere verzekeraar. Wanneer u niet precies weet hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd kunt u altijd even contact opnemen met u oude verzekeraar, soms is het ook mogelijk om online in te loggen bij uw verzekeraar zodat u gemakkelijk kunt zien hoeveel schadevrije jaren u heeft.

AutoverzekeringWA autoverzekering vergelijken

Wanneer u uw auto WA heeft verzekerd zoals het gros van Nederland kunt u dit aangeven in het bovenstaande formulier. Een WA verzekering biedt dekking voor de schade die veroorzaakt is door derden waarvoor een automobilist wettelijk aansprakelijk is. Elk motorvoertuig moet verplicht minimaal een WA verzekering hebben. Dit is bij wet bepaald. Een WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) moet je dus afsluiten op het moment dat je o.a. in het bezit komt van een auto. De bedragen voor een WA verzekering verschillen nogal per aanbieder. Daarnaast geven de diverse verzekeraars ook premiekorting op het moment dat je meerdere jaren zonder schade rijd. Let op een WA verzekering is bedoeld voor het vergoeden van schade welke het voertuig eventueel maakt. Veel mensen denken dat hun eigen auto hiermee ook verzekerd is. In de meeste gevallen is dit dus niet het geval. De dekking kan echter wel uitgebreid worden.

Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe auto koopt adviseren wij u de auto all risk te verzekeren omdat dit vaak om grote bedragen gaat. Hierbij zit de standaard WA verzekering ook inbegrepen plus vele extra’s. Je eigen auto is o.a. met een standaard all-risc verzekering ook verzekerd. De premie van een all-risc verzekering ligt logischerwijs ook een stuk hoger dan een standaard WA verzekering. De stelregel die veel mensen hanteren is bij een auto jonger dan 5 jaar een all-risc verzekering en alle oudere auto’s WA. Een WA verzekering kan je bij sommige verzekeraars ook wel uitbreiden met aanvullende polissen waardoor de dekking iets meer word. Denk hierbij aan verzekering voor ruitschade, schade na aanrijding van je eigen auto etc. Bovenaan deze pagina kunt u de diverse verzekeraars vinden welke een autoverzekering aanbieden. Bekijk de diverse opties en vergelijk deze met elkaar welke autoverzekering voor u geschikt is.

WA+beperkt casco autoverzekering vergelijken

Wanneer u uw auto WA+beperkt casco verzekerd wordt de volgende schade gedekt: schade aangedaan door derden die zijn veroorzaakt door de eigenaar of de bestuurder van de auto. Wanneer u voor WA+beperkt kiest bent u ook verzekerd voor bijvoorbeeld blikseminslag, diefstal, botsing met dieren en vele andere opties, u kunt dit terug vinden in de polis zodat u precies weet wat er gedekt is en wat niet. Elke verzekeraar heeft namelijk weer zijn eigen polis met voorwaarden. Ook de naamgeving wil nog wel eens afwijken. Voor het vergelijken van autoverzekeringen dient u alle voorwaarden goed met elkaar te vergelijken.

WA+casco autoverzekering vergelijken

Wanneer u uw auto WA+casco verzekerd bent u ook wel All-Risk verzekerd en wordt het meeste wel gedekt, u kunt dan ook bijna alles verhalen bij uw verzekering maar de premie zal natuurlijk een stuk hoger liggen. Wanneer u kiest voor een WA+casco verzekering bent u voor het volgende gedekt wanneer u schade heeft aan uw auto: Schade aan derden door eigenaar of bestuur, diefstal, brand, storm, ruitbreuk, botsing, slippen, omslaan, van de weg raken en nog veel meer, voor meer informatie kunt u de polis lezen.

No claim beschermers nodig?

Als autobezitter heb je hier hopelijk nog nooit mee te maken gehad. Een aanrijding/ongelukje waarbij de verzekering moet uitkeren. Mocht dit helaas toch het geval zijn dan weet je als geen ander dat de premie voor je autoverzekering omhoog gaat. Als je namelijk een autoverzekering afsluit word je premie berekend aan de hand van je schadevrije jaren. En zodra je dus schade hebt gereden was je meteen een aantal of zelfs al je schadevrije jaren kwijt. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer altijd het geval. Sommige verzekeraars hebben namelijk standaard een no-claim beschermer. Hier zit als voordeel aan dat je met een schade niet meteen meer premie gaat betalen. Het nadeel is dat overstappen naar een andere verzekeraar aardig meer geld kan gaan kosten.