De verzekeraar Zekur is een online verzekeringsmaatschappij. Dit houd in dat je alles, maar dan ook alles online dient te regelen. De Alarmcentrale en de klantenservice zijn gelukkig ook wel telefonisch bereikbaar voor dringende vragen, echter voor de normale zaken moet je je zaken online regelen. Denk hierbij aan minder dringende vragen, declaraties etc. Met Zekur vind je een moderne verzekeringsmaatschappij welke onderdeel is van de Unive groep. Zekur heeft op het moment van schrijven de volgende verzekeringen beschikbaar:

  • Basis Zorgverzekering Zekur + aanvullende zorgverzekering
  • Doorlopende reisverzekering
  • Doorlopende annuleringsverzekering Zorg
  • Zekur Wonen
  • Zekur rijden
  • Zekur ZZP verzekeringen
  • Zekur inkomstenverzekering
  • Zekur hypotheken

De kracht van Zekur is dat ze alles proberen basis te houden. Geen dure kantoorlocaties en allerlei winkels. Nee bij Zekur geloven ze in het online regelen van allerlei zaken. Hiermee kunnen ze de kosten drukken en scherpe premies aanbieden. Alle producten/verzekeringen die u bij Zekur kunt afsluiten zijn onderdeel van een Unive, Aevitae of Knab.

Zekur zorgverzekering

Bij Zekur kunt u 2 type zorgverzekeringen afsluiten. Namelijk de Gewoon Zekur en de Gewoon Zekur vrij. Ze adverteren op hun website dat de Gewoon Zekur verzekering op premie de goedkoopste zorgverzekering van Nederland is. Met deze Gewoon Zekur zorgverzekering bent u verzekerd van zorg in heel Nederland. Echter voor niet spoed eisende zorg bent u wel gebonden aan de gecontracteerde zorgverleners. Met de Gewoon Zekur vrij zorgverzekering bent u zoals de naam al wel zegt veel vrijer in uw keuze. In beide gevallen kunt u voor spoedeisende hulp natuurlijk overal terecht met 100% vergoeding tegen het marktconform tarief.

Hoewel vanuit de overheid de basisverzekering samengesteld word waarmee veel zorg goed verzekerd word is deze niet compleet. De Zekur basiszorgverzekeringen zijn dus ook niet voor iedereen voldoende. Daarom hebben ze bij Zekur ook een aantal aanvullende verzekeringen. Hiermee kan je diverse soorten zorg toch ook verzekeren. Denk hierbij aan een Tand verzekering. De tandzorg word namelijk niet vergoed vanuit de basisverzekering, met Zekur tand ben je dit wel gedeeltelijk. Daarnaast kan je met de Zekur Fysio jezelf ook nog verzekeren voor eventuele fysiotherapie. Voor zorg in het buitenland kan je je ook nog aanvullend verzekeren. Spoed zorg in het buitenland word dan wel vanuit de basisverzekering vergoed, echter hierbij moet wel als kanttekening geplaatst worden dat dit tegen de Nederlandse tarieven is. Zijn de zorgkosten in het buitenland voor spoedeisende hulp hoger dan in Nederland of komen hier toch nog zaken bij dan kan de Zekur Buitenland verzekering misschien wel wat voor u zijn. Natuurlijk is het niet te hopen dat je iets gebeurd in het buitenland, maar wil je je risico verzekeren dan is Zekur Buitenland een mogelijkheid.