In Nederland kan je uit ontzettend veel verzekeringen kiezen. Het aantal soorten verzekeringen is bijna niet te tellen. Je hebt hier diverse verplichte verzekeringen tussen waar je niet aan ontkomt. Echter je hebt ook een heel heel heeeeel groot aantal verzekeringen waar het nut soms maar de vraag is. Eigenlijk kan je je praktisch voor alles verzekeren in Nederland. Dit heeft zo zijn voordelen, maar je kan je soms ook wel afvragen of het risico ten opzichte van de kosten het nog wel waard maakt. Een verzekering is tenslotte iets waarmee je je risico afkoopt voor (hoge) kosten. Bij een zorgverzekering is het naast het feit dat deze verplicht is ook logisch. Als je naar een huisarts gaat zijn de kosten misschien niet zo groot, maar een ziekenhuisopname zelf betalen is voor de meeste mensen niet even op te brengen. Kijk je echter naar een tandartsverzekering dan is het risico/de kosten vaak wel te overzien. Met een premie van 11,- per maand voor een willekeurige aanvullende tandartsverzekering kan je 2x per jaar voor controle komen en nog een gaatje gevuld krijgen en dan nog ben je zonder deze verzekering op jaarbasis goedkoper uit. Het word natuurlijk een ander verhaal als je meer behandelingen nodig hebt dan de standaard controles.

Soorten verzekeringen

Er zijn in het kort gezegd 3 soorten verzekeringen. Namelijk de volgende soorten verzekeringen:

Het aantal verzekeringen binnen vooral de schadeverzekeringen is enorm. Op verzekering vergelijken kunt u vele soorten verzekeringen bekijken. Voor de voorwaarden en de exacte prijzen verwijzen we u door naar een Zorgkiezer , Independer of verzekeringsmaatschappij zelf. Dan kunt u bekijken welke verzekering aan uw voorwaarde voldoet en wat de premie is. Vele soorten verzekeringen zijn namelijk in de kleine lettertjes weer anders. Waar je bij de een een autoverzekering kunt afsluiten tegen lage kosten maar met minimale dekking, is het bij de ander toch net weer wat anders. In de naam heet de verzekering misschien hetzelfde, maar naast de premie zijn de kleine lettertjes ook verschrikkelijk belangrijk. In  het geval van een autoverzekering komen er namelijk ook nog dingetjes bij als een glasverzekering, inzittende verzekering en juridische bijstand.

Schadeverzekeringen

De populairste categorie waar mensen in gaan shoppen is de schadeverzekeringen. Met een schadeverzekering koop je een risico van schade eigenlijk af bij een verzekeringsmaatschappij. Denk hierbij aan bijv. de reisverzekering waarbij je koffer verzekerd mee op reis gaat. Mocht je koffer kwijt raken in de vlucht dan word deze vanuit je verzekering vergoed zodat de schade minder groot is en je vakantieplezier blijft. De bekendste schadeverzekeringen zijn:

Zorgverzekeringen

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde qua dekking. Deze word namelijk vanuit de overheid bepaald. Echter de prijzen kunnen per verzekeraar nog wel variëren waardoor het vergelijken hiervan kan lonen. Daarnaast zijn er vele soorten aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten bij de diverse verzekeraars.

Het loont daarom zeker om de diverse verzekeraars met ieder hun eigen aanvullende verzekeringen en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Wij werken  hiervoor samen met Zorgkiezer. Hier kunt u uw zorgverzekering vergelijken.

Levensverzekeringen

De verzekeringen waar eigenlijk niemand over wilt nadenken zijn de levensverzekeringen. Dit neemt niet weg dat ze bijzonder belangrijk zijn. Vooral belangrijk voor uw nabestaanden. De Overlijdensrisicoverzekering is eentje die ervoor zorgt dat u of uw partner een bepaald bedrag uitgekeerd krijgt bij het onverwacht overlijden. Daarnaast hebben we ook nog de uitvaartverzekeringen. Deze keren ook uit bij het overlijden, maar dan puur voor het verzorgen van de uitvaart. Beide type verzekeringen keren in principe alleen uit bij het overlijden van de verzekerde.

Ze zijn dan vaak niet verplicht, maar toch is het voor de nabestaande wel fijn om het goed geregeld te hebben.

Soorten verzekering vergelijken

Een verzekering vergelijken is bij alle type verzekering wel aan te raden. Door de strenge regelgeving omtrent het vergelijken van verzekeringen kunnen wij u deze helaas niet aanbieden. Dit heeft er ook mee te maken dat vele type verzekeringen echt in de details van elkaar afwijken. Een verzekering op prijs vergelijken is daarom ook niet eenvoudig te doen. Wij werken daarom voor het vergelijken van verzekeringen samen met diverse partijen welke u vakkundig advies kunnen geven. In het geval van zorgverzekeringen kunt u bij onze partner Zorgkiezer.nl terecht. Voor het vergelijken van vele andere verzekeringen werken we samen met o.a. Independer. Deze kunnen u online een goed advies geven op basis van uw opgegeven gegevens.