Monuta is een verzekeringsmaatschappij en uitvaartondernemer welke al bijna 100 jaar bestaat. Alle type verzekeringen die u via Monuta afsluit hebben min of meer te maken met de uitvaart. Waar ze in het verleden een uitvaartverzekering en uitvaartondernemer waren is dit de laatste jaren toch wel aan het veranderen. De basis bij Monuta is nog steeds hetzelfde, namelijk de uitvaart van a t/m z regelen met een verzekering en de daadwerkelijke uitvaart. Echter de inhoud van de diverse uitvaartverzekeringen is aardig aan het veranderen. Dat komt omdat de gemiddelde Nederlander steeds meer zelf wilt kiezen. Waar je vroeger kon kiezen tussen een begrafenis of crematie met een plakje cake en klaar is dit nu wel wat anders. Natuurlijk gaat het nog steeds om een begrafenis of crematie, echter de inhoud en het hoe en waar is aan het veranderen. Monuta is een verzekeraar welke daarom ook mee gaat met de tijd. Daarom is er veel flexibiliteit bijgekomen met de daarbij behorende verzekeringen.

De verzekeringen van Monuta met al hun voorwaarden!

Waarom kiezen voor Monuta?

Kiezen voor Monuta is natuurlijk een persoonlijke keuze. Deze kunnen wij niet voor u maken. Wat wij u wel kunnen geven zijn de mogelijke voordelen die een uitvaartverzekering van Monuta u misschien kunnen geven. Op het moment van schrijven bieden ze namelijk de volgende uitvaartverzekeringen aan:

  • Uitvaart basis (uitvaart t.w.v. 7000,-)
  • Uitvaart Plus (uitvaart t.w.v. 8500,-)
  • Uitvaart Top (uitvaart t.w.v. 10.000,-)

Deze 3 verzekeringen zijn afwijkend van elkaar met als enigste verschil het totaal uit te keren bedrag. Het dienstenpakket is bij alle drie de verzekeringen gelijk. Het vrij te besteden bedrag is afwijkend, maar dit merk je ook in de premie. Dit vrij te besteden bedrag word in het algemeen gebruikt voor catering, eventuele zaal afhuren etc. In alle drie de gevallen verzorgd Monuta de uitvaart voor u. Naast deze 3 min of meer traditionele uitvaartverzekeringen heeft Monuta ook nog 2 andere verzekeringen. Namelijk de Uitvaart Flexibel en de Uitvaart geld. De Monuta Uitvaart flexibel is grotendeels hetzelfde als de basis, plus en top verzekering. Echter het vrij te besteden bedrag kan je helemaal zelf bepalen. Wil je namelijk laten een grote uitvaart dan kan het zijn dat u meer dan 10.000 euro verzekerd wilt hebben voor uw uitvaart. Met de flexibele uitvaartverzekering van Monuta kunt u dit regelen.

Wat koste een uitvaart bij Monuta?

De Uitvaart Geld-verzekering van Monuta is een beetje een vreemde eend in de bijt. De naam uitvaart zit nog in de verzekering, maar in feite is deze verzekering van Monuta een kapitaalverzekering. Je bent namelijk of eigenlijk beter gezegd je nabestaanden kunnen het geld wat vrij komt na overlijden vrij besteden. Je hoeft je uitvaart niet via Monuta te regelen. Dit kan wel, maar hiervoor kan je het beste Monuta om advies vragen naar de voors en tegens van deze uitvaartverzekering.

 

 

Monuta uitvaart verzekering

Kortom met Monuta vind u een verzekeraar en uitvaartonderneming die al vele jaren actief is in Nederland. Met vele uitvaartcentra verspreid door heel Nederland zit er bijna altijd wel een in de buurt. Of u voor de verzekeringen van Monuta moet gaan of verder wilt kijken beslist u zelf. Met Monuta vind u in ieder geval een verzekeraar die aangesloten is bij de diverse keurmerken van verzekeraars. U kunt ook eens op onze pagina over uitvaartverzekeringen in het algemeen kijken voor meer informatie. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten is dat Monuta op de diverse vergelijkingswebsites als Independer en Overstappen.nl goed scoort. Zowel op premie als op klantwaardering. Wilt u meer informatie over de verzekeringen en deze vergelijken dan verwijzen we u dan ook door naar een van onze partners.