FBTO is een Nederlandse verzekeraar. Ze bieden diverse soorten verzekeringen aan voor de consument. Denk hierbij aan een autoverzekering, reisverzekering, woonhuisverzekering en de zorgverzekering. FBTO onderscheid zich van diverse andere verzekeraars door niet in hokjes te denken. Een motto is dan ook: “FBTO kijkt anders naar mensen”. Hiermee proberen ze te zeggen dat iedereen een kans maakt. Of je nu al diverse keren gebruik hebt moeten maken van een verzekering, of juist in een risicogroep zit. Bij FBTO kan je altijd een verzekering aanvragen en zullen ze je aanvraag altijd in behandeling nemen. FBTO probeert de verzekeringen persoonlijk te maken en u niet als een nummertje te behandelen. Met persoonlijk advies en de diverse verzekeringen op maat heeft u een ruime keuze. Jij kiest. FBTO is het officiële slogan/motto van deze verzekeraar.

FBTO is een verzekeringsmaatschappij welke in ieder geval mee gaat met de tijd. Met een Zorgdeclaratie App, een online portal (Mijn FBTO) waar je vele zaken eenvoudig kunt inzien en een eenvoudig bereikbare klantenservice zijn ze modern te noemen. De premie’s zijn over het algemeen netjes te noemen voor de diverse verzekeringen. Het is dan ook niet voor niets dat deze verzekeraar veel positieve reviews krijgt en goed genoteerd staat in de diverse verzekering vergelijkings websites als bijv. Zorgkiezer.

FBTO Zorgverzekering

De Zorgverzekering van FBTO is op te splitsen in 2 types. Je hebt de naturapolis of de restitutiepolis. Daarnaast zijn er diverse aanvullende verzekeringen mogelijk. Een zorgverzekering is namelijk een persoonlijk iets. Je kan namelijk al onder medische behandeling zijn en daar je verzekering op afstemmen. Echter als je tot nu toe nooit wat gehad hebt kan je ervoor kiezen om je eigen risico omhoog te zetten om op deze manier je premie te verlagen. Het nadeel van je eigen risico omhoog zetten is natuurlijk wel dat als er iets gebeurd, je meer eigen risico moet betalen. De zorgverzekering van 2019 is nog niet beschikbaar. De verwachting is dat deze midden november 2018 beschikbaar zal komen. De tarieven de de dekkingen van de aanvullende verzekeringen worden dan gepubliceerd.

Sinds 2010 is het keurmerk klantgericht verzekeren in het leven geroepen. Dit houd in dat de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) meerdere malen per jaar de aangesloten verzekeraars controleert op hun functioneren. FBTO mag zich in 2018 de meest klantgerichte verzekeraar noemen. In het rapport staat o.a. dat ze heldere informatie geven over de verzekeringen en hun beloftes nakomen. Ze scoorde namelijk op alle 16 keurmerknormen de hoogste cijfers. Dit is natuurlijk een enorm goede prestatie.

Bekijk hier de FBTO zorgverzekering op Zorgkiezer.nl

FBTO Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering van FBTO is een duidelijke verzekering. Een overlijdensrisicoverzekering is voornamelijk nodig bij het kopen van een huis, maar ook voor niet huisbezitters kan het interessant zijn. Als je samenleeft dan is het een financiële hulp voor de ander mocht jij of je partner vroegtijdig komen te overlijden. Het is een onderwerp welke natuurlijk niet bovenaan op de lijstjes staan om te bespreken. Echter het kan wel iets zijn om serieus over na te denken. Met de FBTO overlijdensrisicoverzekering  kan je vanaf je 18e jezelf verzekeren of iemand anders van zijn 15e. De dekking is zelf samen te stellen tot een maximum bedrag van 750.000.  Verder kan je je looptijd zelf bepalen met een minimum van 1 jaar.