Dat de zorg erg belangrijk is, weten we allemaal. We willen zelf natuurlijk ook zo goed mogelijk verzorgd worden. Wanneer we ziek worden, willen we geholpen worden door een arts die een diagnose kan stellen en vervolgens een behandeling kan starten. Echter is hiervoor wel een ding nodig, namelijk een verzekering. Het is verplicht in Nederland om een zorgverzekering te hebben. Echter is dit ook een groot probleem. Hoewel er steeds meer bezuinigd wordt op de zorg en steeds meer mensen ontslagen worden, moeten onze rekeningen van de zorg nog steeds betaald worden. Veel mensen zitten in deze tijd van crisis zonder werk, waardoor zij dit eigenlijk niet kunnen betalen. De beste tip is in ieder geval om goed te kijken naar verschillende verzekeringen. Je kunt ervoor kiezen om jezelf voor van alles en nog wat te verzekeren, maar als je nooit ergens last van hebt, hoef je dat natuurlijk niet te doen. De kans is groot dat dit je alleen maar extra geld kost omdat je toch geen gebruik maakt van de zorg waarvoor je betaalt. In tijden van crisis, willen we zo min mogelijk betalen aan verzekeringen, hypotheken en ga zo maar door. We willen natuurlijk het liefst ook wat geld overhouden voor het doen van leuke dingen en zodat we ook eens wat leuks voor onszelf kunnen kopen. De vraag is hoe je nou precies weet wat voor verzekeraar je moet kiezen en hoe je nou weet of je niet teveel betaalt?

Zorgkiezer vergelijken

Voor velen is het een bekende website, de website van zorgkiezer. Hier kun je terecht wanneer je geen idee hebt wat voor verzekering je eigenlijk moet kiezen qua pakket. Ook het kiezen van een verzekeraar is niet gemakkelijk. Er zijn namelijk meer dingen belangrijk dan het geld, hoewel dit wel ook een belangrijk punt is. Op de website van zorgkiezer vul je eerst een paar gegevens over jezelf in, zoals je geboortedatum, postcode en of je een man of vrouw bent. Vervolgens kun je jouw perfecte verzekering gaan samenstellen. Eerder hadden we geen keus als het ging om ons eigen risico. Dat is echter veranderd sinds begin 2017. Er kan nu namelijk worden gekozen voor een hoog eigen risico, maar wat is dan het voordeel daarvan? En wat is het eigen risico eigenlijk?

Het is belangrijk om te weten wat het eigen risico is. Het eigen risico betaal je altijd wanneer je gebruik maakt van de zorg. Denk aan medicijnen halen bij je huisarts of wanneer je therapie volgt dat in het basispakket zit. Dit gaat allemaal van het eigen risico af. Gelukkig is dat eigen risico een bedrag dat op gegeven moment stopt, dus je betaalt echt niet alles zelf. Eerder was het een bedrag van 360 euro, maar in

2017 is het eigen risico omhoog gegaan. Tegenwoordig betaal je 385 euro aan het eigen risico.

Je kunt er dus ook voor kiezen om dat eigen risico omhoog te gooien.

Als jij af en toe medicijnen gebruikt maar verder eigenlijk weinig zorg nodig hebt, of gewoon geen zorg nodig hebt, dan kun je gerust het eigen risico hoger instellen. Het eigen risico kost minimaal 375 euro en maximaal 875 euro. Je kunt er ook tussenin gaan zitten. Er kan worden gekozen uit 475, 575, 675, 775 en 875 euro. Het voordeel van het eigen risico omhoog doen, is dat de maandelijkse lasten van de verzekering lager worden. Zo kun je wel twintig euro minder betalen per maand.

Zolang er dus niets mis is, je niet allerlei klachten hebt en je goed voelt, kun je prima een hoger eigen risico nemen en dus geld besparen op je verzekering!

Het dilemma waar veel mensen voor staan, is dat ze moeten kiezen of ze verzekerd willen zijn voor de tandarts. Aan de ene kant is dat natuurlijk handig, want stel je hebt ineens meerdere gaatjes of er moet een lange behandeling plaatsvinden, dan kunnen de kosten hoog oplopen.

Gemiddeld betaal je per maand een tientje meer wanneer je je verzekert voor de tandarts, maar dat verschilt wel per verzekeraar. Echter moet je je afvragen wat realistisch is. Heb je echt nooit iets en stel je voor dat je komend jaar dan wel een gaatje hebt, dan is dat ook geen dilemma.

Het zelf betalen kost niet ontzettend veel. Het kost zeker niet zoveel als wat je het hele jaar betaalt aan de verzekeraar. Geloof het dus niet wanneer er gezegd wordt dat je je maar gewoon moet verzekeren. Mensen die vrijwel nooit iets aan hun gebit hebben, hoeven het simpelweg niet te doen. Wanneer je wel vaak klachten hebt, is het wel een aanrader. De kosten van de tandarts kunnen namelijk hoog worden wanneer er veel gedaan moet worden.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor de fysiotherapeut. Heb je veel lichamelijke klachten? En zijn dit klachten die verholpen kunnen worden door een fysiotherapeut? Je kunt ook bijvoorbeeld eenmalig eens heengaan om te kijken wat de fysio ervan zegt. Hiervoor betaal je gemiddeld 40 euro en vervolgens weet je wel waar je aan toe bent. Als een fysiotherapeut zegt dat het niet behandeld kan worden, hoef je je ook niet te verzekeren voor de fysiotherapeut en is je dilemma snel opgelost!

Ten slotte moet je nog kijken naar de dekking in het buitenland.

Eigenlijk een simpele keus. Wanneer je gaat reizen, is het aangeraden om hiervoor te kiezen. Je weet nooit wat je kunt verwachten in het buitenland en de kosten kunnen dan maar beter gedekt worden door je verzekeraar. Als je niet gaat reizen, is het natuurlijk overbodig.

Lekker simpel!

Vergelijken

Via zorgkiezer kom je terecht bij een overzicht met allerlei verzekeraars die je natuurlijk zo graag mogelijk willen binnenslepen.

Wat erg prettig is, is dat zij je helpen met het vinden van de goedkoopste verzekering. Zo krijg je een top drie van de meest goedkope verzekeringen die bij jouw wensen passen. Het kan natuurlijk voorkomen dat jij geen goede ervaringen hebt of gewoon niet bij de genoemde verzekeraar wil komen. In dat geval is er geen probleem, want je kunt ook gewoon een kijkje nemen bij de andere verzekeringen. Dankzij zorgkiezer krijg je bovendien ook nog korting wanneer je een zorgverzekering via de website kiest.

Je krijgt een overzicht van ongeveer 75 verzekeraars waarbij de meest goedkope bovenaan staan. Er staat precies wat je moet betalen wanneer je wilt wat je hebt ingevuld. Stel je voor dat jij verzekerd wil zijn voor de tandarts maar niet voor de fysiotherapeut, dan wil je niet alle verzekeringen afgaan en het telkens opnieuw invullen. Ook niet nodig bij zorgkiezer, want daar is het lekker duidelijk. Dat maakt de website ook geschikt voor jong en oud en kan zo iedereen hun zorgverzekering snel kiezen. Je kunt erop rekenen dat de premie nergens lager is dan op de website van zorgkiezer. Bovendien zorgen zij dat alles geregeld wordt wanneer je wilt overstappen. Het overstappen kan een heel gedoe zijn.

Vooral wanneer je weinig weet van het hele gebeuren rondom de verzekering, is het iets dat veel tijd kost. Geen gedoe wanneer je kiest voor zorgkiezer, want zij handelen alles netjes af zodat jij je niet meer druk hoeft te maken over je zorgverzekering.

Ervaringen

Hoewel je meteen kunt gaan voor een verzekeraar met de laagste prijs, is het ook zeker niet onbelangrijk dat klanten tevreden zijn over hun zorgverzekeraar. In dat geval kun je een kijkje nemen bij de ervaringen.

Kijk dan niet op de website van de verzekeraar zelf, want dat soort ervaringen zijn vaak niet echt betrouwbaar. Je zult al een heleboel vinden wanneer je bij Google intypt ‘ervaring …’. Let wel op dat je niet te streng bent. Het komt namelijk maar weinig voor dat mensen de tijd nemen om een positief verhaal te schrijven. Ook heb je vaak dat er recensies staan waarvan je duidelijk kunt zien dat het een soort reclame is. Het is geen enkel probleem wanneer er wat negatieve reacties staan, want die zul je altijd blijven houden. Echter is het wel vreemd wanneer er helemaal niets positiefs te vinden is. In dat geval kun je waarschijnlijk beter wat meer betalen dan dat je kiest voor de meest goedkope die toch niet goed blijkt te zijn. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je tevreden bent over je verzekeraar. Je betaalt misschien wel 80 tot 100 euro per maand, en dan wil je natuurlijk ook goede service daarvoor terug krijgen. Kritisch zijn mag dus best!

Overstappen

Veel mensen verzekeren zich en wagen zich er vervolgens niet aan om het jaar erna te kijken of ze anders verzekerd willen worden. Wie weet hebben ze toch de tandarts helemaal niet nodig in hun pakket of willen ze eigenlijk wel minder betalen. Ergens is het ook een vorm van veiligheid. Je bent tevreden, en wilt daarom misschien niet overstappen, hoewel je ook weet dat het goedkoper kan. Zorgt dat overstappen dan niet voor heel veel gedoe? Wanneer je dit via zorgkiezer doet, is dat dus niet het geval. Je moet vooral niet bang zijn om de overstap te maken.

Als je misschien wel tien euro per maand extra kunt besparen door over te stappen, dan is dat je tijd toch wel waard? Op jaarbasis bespaar je dan dus 120 euro! Daarmee kun je een paar keer lekker uit eten, een keer naar een pretpark of gewoon iets leuks kopen voor jezelf. Dat geld is er dan, dus daar mag je dan ook lekker gebruik van maken. De zorgverzekering is zeker niet goedkoop en het is dus niet gek dat je wilt kiezen voor het meest goedkope. Twijfel dus niet om eens een kijkje te nemen, ook al ben je wel tevreden over je eigen verzekeraar. Wie weet is de verzekering waarbij je tien euro minder hoeft te betalen wel net zo goed of zelfs beter dan je huidige verzekeraar!

Je kunt echter niet zomaar overstappen. Aan het eind van het jaar heb je hiervoor de tijd. Er wordt gezegd dat als je in de maand december je overstap regelt, het allemaal goed moet komen. Gelukkig word je daar vaak aan herinnerd door vele reclames die de verzekeraars maken. Zij willen natuurlijk meer klanten naar hun verzekering, en daardoor zijn reclames weer belangrijk. Zolang je niet vergeet dat je tot en met 31 december hebt om over te stappen, komt het allemaal goed. Bij zorgkiezer zorgen ze ervoor dat jouw aanvraag netjes behandeld wordt. Ook als je vragen hebt over de zorgverzekering, het eigen risico en alles wat erbij komt kijken, kan je hier terecht. Dat is voor veel mensen erg prettig, want in de loop van de jaren is alles om de zorg heen maar erg lastig geworden. Veel ouderen hebben moeite met het feit dat ze steeds meer moeten betalen voor minder zorg en ga zo maar door.

 

Er is genoeg te zeggen over de verzekeringen en bij wie je je kunt verzekeren. Zo heb je bijvoorbeeld ook verzekeringen die zich aanpassen aan een doelgroep. Denk aan verzekeraars die zich richten op studenten of verzekeraars die zich juist richten op ouderen. Ook daar kan weer naar worden gekeken. Het gaat al met al niet helemaal om de prijs.

Uiteraard telt die zeker mee omdat we niet teveel willen betalen, maar het is ook belangrijk dat mensen tevreden zijn. Voor tevreden zijn kun je dan beter wat meer betalen.

 

Zorgkiezer is onafhankelijk en kan je daarom goed helpen. Zij proberen je niet binnen te slepen bij een bepaalde verzekeraar, maar kunnen je goed advies geven bij welke verzekeraar jij wel goed zou passen en bij welke absoluut niet. Dat is prettig, want zo krijg je onafhankelijk advies en geen praatje waarmee ze hopen dat je bij hun verzekering komt.

Dankzij zorgkiezer is het voortaan gemakkelijk om een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen, voor zowel jong als oud. Je hoeft niet meer teveel te betalen voor wat je allemaal wilt in je pakket. Of je nou een slecht gebit hebt of veel last hebt van je spieren, dat betekent niet dat je bakken met geld moet betalen iedere maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *